Het schooljaar zit er bijna op

koershouden

Het schooljaar zit er bijna op. De laatste dingen worden afgesloten, we koersen af op de zomervakantie. Een moment van loslaten, opladen.

Hoe was jouw schooljaar? Waar werd je blij van? Wat zou je graag overboord kieperen? 

Mijn schooljaar stond in het teken van pieken en dalen. Koers houden of juist de koers iets bijstellen? Het is en blijft een zeiltocht, de wind is soms harder, soms weg. Net als bij jou in de klas. Soms merk je dat je lekker in de flow zit, soms heb je ineens tegenwind.

Afgelopen jaar heeft mij steeds meer inzicht gegeven wat zeilen en lesgeven met elkaar te maken hebben. Het is bijzonder om te merken dat er zoveel parallellen zijn. Bij zeilen plan je wat je gaat doen, je kijkt vooruit, je stelt je zeilen bij als het even minder gaat. 

Bij lesgeven is dat ook zo. Komende zomer ga ik weer als vrijwilliger vele instructeurs en begeleiders opleiden. Alleen dit keer met een iets andere bril....de bril van wat kan onderwijsland hiervan leren? 

Ik ben benieuwd, laat me verwonderen en zal de inzichten met jullie delen. Ik wens jullie een heerlijke zomer, geniet ervan. En tot na de vakantie.


koershouden

About the Author Jojanneke

Jojanneke Kleinhans is een gepassioneerde coach, die jou de kracht van tegenwind laat ervaren met coaching in de zeilboot.

Leave a Comment: