Doe ik het wel goed als leerkracht?

coaching leerkracht

Elke leerkracht denkt weleens: doe ik het wel goed? Je kunt je soms flink onzeker voelen over lesgeven aan de kinderen uit je klas. Iedereen heeft wel een mening over wat jij moet doen, maar klopt die mening wel? 

Besef dat werkelijk elke leerkracht weleens onzekerheid ervaart bij het lesgeven. Daar is niets mis mee. Luister alleen naar de mensen die jou echt willen helpen en jou vragen stellen in plaats van meteen vertellen hoe jij het anders moet doen. Vaak weet je namelijk zelf al wat je anders kunt doen. Door de vragen van de ander krijg je helder wat, en hoe je dat gaat doen. Vraag dus hulp, maar let op aan wie. Je hebt er niets aan als een ander vertelt wat je moet doen. Daar zijn jij en je kinderen uit je klas niet mee geholpen.

Geloof in jezelf en de kinderen uit je klas! Je hebt de beste intenties voor de kinderen en er mag op een dag heel veel misgaan; dat hoort bij het leven. Accepteer dit gegeven en gooi onnodige ballast overboord.

Welke ballast ervaar jij momenteel in de klas? Laat het me weten in een reactie en ik geef je gratis een tip. 

Wil je dat ik contact met je opneem? Laat dat weten in je reactie, dan mail of bel ik je om te kijken hoe ik je kan helpen.

About the Author Jojanneke

Jojanneke Kleinhans is een gepassioneerde coach, die jou de kracht van tegenwind laat ervaren met coaching in de zeilboot.

Leave a Comment: