Over mij

Mijn naam is Jojanneke Kleinhans en ooit begonnen met zeilen op een zeilkamp. Na 2 dagen in het water naast de surfplank gelegen te hebben mocht ik de zeilboot in. Daar had ik meteen een wauw gevoel, de wind, het vooruit gaan door de zeilen, het samenwerken, ik vond het prachtig! Elke zomer ging ik op zeilkamp. Vaak ook met wat frustratie...want elke keer kon ik er minder van dan een jaar daarvoor.... Bleek dat dat gewoon kwam omdat ik een jaar niet geoefend had. Alleen dat besefte ik toen nog niet.In 2000 vroeg een vriend van mij die in opleiding was tot instructeur of ik mee wilde. Hij zou dan leren lesgeven en ik mocht proefkonijn zijn. Dat was zo gaaf, oefenen op het water en ook nog eens met lesgeven. Aan het einde van het weekend werd ik gevraagd of ik ook instructeur in opleiding wilde worden en zo begon mijn carrière als instructeur, daarna begeleider en toen opleider en altijd als vrijwilliger.

Net als ieder mens kreeg ik te maken met tegenslagen in mijn leven. Ik kreeg lichamelijke beperkingen waardoor veel dingen niet meer mogelijk bleken, zoals voor de klas staan (15 jaar voor de klas gestaan, waaronder cluster 4 onderwijs). Toch bleef ik zeilen, soms vechtend tegen de waarheid, maar  door een kleine koerswijziging, kreeg ik de wind weer in de zeilen en laadde ik enorm van op. Wat ik ontdekte was dat ik het niet allemaal zelf hoefde te doen, samen kwamen we verder. Ik leerde de kracht van tegenwind in te zetten om vooruit te komen, ook buiten de boot.

In de opleidingen die ik geef aan instructeurs ontdekte ik, dat mijn kracht ligt in het begeleiden van mensen en hen te leren de tegenwind (zowel letterlijk als figuurlijk) in te kunnen zetten.  

Het begeleiden en coachen van mensen geeft mij veel voldoening. Dit heeft geresulteerd in coachingindezeilboot.nl. Samen met jou stap ik graag de boot in, genietend van de rust op het water, kijkend welke spiegel de boot je geeft en vooral koers zetten en opladen. 

Een zeilboot is net de echte wereld en ik nodig je van harte uit om aan boord te stappen.

Tot zeils, Jojanneke Kleinhans