Team

Lesgeven is een prachtig vak, samen met en van de kinderen leren is het mooiste wat er is. De stralende gezichten bij een kind als iets lukt, is goud.

Alleen soms zit het tegen bij het lesgeven. Je ervaart veel tegenwind. Je moet hard werken om op koers te blijven. Het stormt in je klas, kinderen lijken niet te horen wat je zegt. Het is overleven geworden en voor je het weet lig je aan lagerwal met je klas. Niet fijn, want lesgeven is echt leuk, ook als het stormt.

Je vraagt je af hoe je om kan gaan met de storm of tegenwind in je klas. Hoe je weer met de wind in je zeilen kan lesgeven. Zodat je minder werkdruk en stress ervaart en kwalitatief goed lesgeeft. Ook bij tegenwind.

Dat is wat we je leren bij coaching in de zeilboot. We leren wat zeilen te maken heeft met kwalitatief goed lesgeven. We gaan overstag om toch bij ons doel te komen, we genieten van de tegenwind en gebruiken die om samen vooruit te komen.

Wat levert de zeiltocht je op?

  • Concrete inzichten die jou helpen om de dag erna meteen in je klas/team toe te passen.
  • Weet je hoe je tegenwind kan inzetten om vooruit te komen
  • Heb je het gevoel dat je een mini vakantie hebt gehad, waardoor je de volgende dag met energie weer aan het werk gaat
  • Je hebt het roer weer in handen, op koers naar kwalitatief goed lesgeven, ook bij tegenwind

Wat gaan we doen?
We gaan met opdrachten die metafoor staan voor het lesgeven het water op. Je gaat tegenwind krijgen, misschien gooi je ballast overboord om weer vooruit te komen, verander je van koers zodat je wel de wind in de zeilen hebt en ervaar je vooral wat je kan leren van zeilen over jouw lesgeven en wat welke koerswijziging je kan doen om nog beter les te gaan geven.

We varen in een kielboot, dit zijn stabiele boten voor 4-6 personen. Er gaat een ervaren instructeur mee, die zal zorgen voor de veiligheid aan boord en jou het vertrouwen en ruimte geven om zelf aan het roer te zitten.

Coaching leerkrachten

Voorbeeld Programma

13.00  Ontvangst met koffie/thee en gebak
14.00  Zeilen met coaching opdrachten
16.30  reflectie met een drankje en bitterballen

Het is mogelijk om samen een programma te maken waarbij de behoeftes van het team centraal staat. Denk hierbij aan een dag, een afsluitende BBQ, een picknick. Samen met Zeilschool Aalsmeer maak ik graag een passend programma voor uw team.

Locatie
Zeilschool Aalsmeer
Kudelstaartseweg 64
Parkeren bij het surfstrand of in de woonwijk.

Of op een andere locatie, bijvoorbeeld Friesland, Zeeland, Limburg bij een zeilschool die CWO erkend is, zodat de kwaliteit van begeleiding gewaarborgd is.