• You are here:
  • Home »

Coaching leerkrachten

Lesgeven is een prachtig vak, samen met de kinderen leren is het mooiste wat er is. De stralende gezichten bij een kind als iets lukt, is goud.

Alleen soms zit het tegen bij het lesgeven. Je ervaart veel tegenwind. Je moet hard werken om op koers te blijven. Het stormt in je klas, kinderen lijken niet te horen wat je zegt. Het is overleven geworden en voor je het weet lig je aan lagerwal met je klas. Niet fijn, want lesgeven is echt leuk, ook als het stormt.

Je vraagt je af hoe je om kan gaan met de storm of tegenwind in je klas.
Hoe je weer met de wind in je zeilen kan lesgeven. Zodat je minder werkdruk en stress ervaart en kwalitatief goed lesgeeft. Ook bij tegenwind.

Dat is wat we je leren bij coaching in de zeilboot. We leren wat zeilen te maken heeft met kwalitatief goed lesgeven. We gaan overstag om toch bij ons doel te komen, we genieten van de tegenwind en gebruiken die om vooruit te komen.

Wat levert de zeiltocht je op?

  • Concrete inzichten die jou helpen om de dag erna meteen in je klas toe te passen. 
  • Weet je hoe je tegenwind kan inzetten om vooruit te komen
  • Heb je het gevoel dat je een mini vakantie hebt gehad, waardoor je de volgende dag met energie weer aan het werk gaat
  • Je hebt het roer weer in handen, op koers naar kwalitatief goed lesgeven, ook bij tegenwind

Wat gaan we doen?
We gaan met opdrachten die metafoor staan voor het lesgeven het water op. Je gaat tegenwind krijgen, misschien gooi je ballast overboord om weer vooruit te komen, verander je van koers zodat je wel de wind in de zeilen hebt en ervaar je vooral wat je kan leren van zeilen over jouw lesgeven en wat welke koerswijziging je kan doen om nog beter les te gaan geven.

We varen in een kielboot, dit zijn stabiele boten voor 4-6 personen. Er gaat een ervaren instructeur mee, die zal zorgen voor de veiligheid aan boord en jou het vertrouwen en ruimte geven om zelf aan het roer te zitten.

Coaching leerkrachten

Programma
14.00  Ontvangst met koffie/thee en gebak
14.30  Zeilen met coachings opdrachten
16.30  Walopdrachten
17.00  Borrel met een borrelhapje

Investering
€127,- per persoon, inclusief BTW

De investering is inclusief koffie/thee en gebak, materiaal kosten, boothuur, zwemvest, inhuren instructeur en de coaching. 

Minimaal aantal deelnemers 3
Maximaal aantal deelnemers 18

Datum
25 maart

Locatie
Zeilschool Aalsmeer, Kudelstaartseweg 64
Parkeren bij het surfstrand of in de woonwijk.

coaching voor leerkrachten