Boek

Gelukkige kinderen, thuis en op school.
Het antwoordenboek voor blije en relaxte ouders is nu verkrijgbaar.

Waar gaat het boek over?
Gelukkige Kinderen – vaak een ouderlijk streven. Maar de praktijk kan soms anders zijn. Je hebt strijd met je kind, er is meer ruzie dan je zou willen. Je hebt het gevoel dat je in je gezin alles alleen moet doen. Eigenlijk begrijp je je kind niet zo best. Dat maakt je onzeker.

Doe ik het als ouder wel goed? Hoe houdt zo’n leerkracht dertig kids in het gareel, terwijl ik al moeite heb met mijn eigen kind? In dit boek leer ik je de Geluk-met-je-kindmanier in negen stappen.

Inhoud

  1. Doe ik het wel goed als ouder?
  2. Kinderen en opvoeden
  3. Geluk-met-je-kindmanier
  4. Van moeilijke naar leuke momenten
  5. Hoe laat je kinderen beter luisteren?
  6. Zo krijg je meer tijd om leuke dingen te doen
  7. Van brutaliteit naar positiviteit
  8. Papa's en mama's voeden anders op
  9. De invloed van voeding op je kind
  10. Je kind op school

Opvoedboek
“Door de Geluk-met-je-kindmanier zijn we weer een teampje en zegt mijn dochter van 6 spontaan: ‘Ik hou zo veel van je.’ De tips uit dit boek zijn echt eenvoudig en hebben direct resultaat.” Rinske Versluis

Dit zeggen anderen over het boek:


Iedere ouder weet het: kinderen opvoeden is niet altijd leuk en niet altijd makkelijk. Soms kun je wel wat hulp of advies gebruiken. Van je eigen ouders, van een goede vriend of vriendin, of van een professional van de jeugdgezondheidszorg.

Tegelijkertijd: ieder kind is uniek. Opvoeden betekent in essentie je kind helpen worden wie het is. Dat houdt in: waarden voorleven en meegeven, grenzen stellen, maar ook ruimte geven en loslaten. En laten we eerlijk zijn, dat is soms razend lastig.

In dit boek reikt Jojanneke Kleinhans ouders veel nuttigs aan als ondersteuning bij het opvoeden. Geen ‘handboek voor de opvoeding’ met pasklare antwoorden of direct toepas-bare handigheidjes. Wel handreikingen voor ouders die van de opvoeding iets moois willen maken. Daarnaast prikt de auteur een aantal hardnekkige en ontmoedigende mythes door, bijvoorbeeld dat andere ouders géén problemen in het opvoeden kennen.

Opvoeden is geen kunstje dat je kunt leren uit een boekje. Ook niet uit dit boek. Opvoeden is een kunst, waarbij je je kunt laten verrijken door ervaringen en inzichten van anderen. Zodat je ontdekt dat er in het opvoeden heel veel te genieten valt. Dit boek zal voor veel ouders een waardevol hulpmiddel zijn!

André Rouvoet
Vader van 5 kinderen, oud minister van jeugd en gezin

Complimenten voor het boek! Leest makkelijk en vlot, goede voorbeelden en tips, goed toepasbaar. Kortom een aanrader!

Gerrita, moeder van 2 zoons

Ik vond het een goud eerlijk boek.
Opvoeden is soms gewoon lastig, en iedereen maakt fouten. De tips om daar weer even van een afstand naar te kijken zijn  fijn. Je geeft heel fijn(in tegenstelling tot andere opvoedboeken) aan dat perfectie niet bestaat. En uit het boek spreekt een schat van ervaring, dat maakt jou geloofwaardig.

Moeder van 2 kinderen, 6 en 8 jaar

Knap! Helder beschreven, duidelijke en leuke voorbeelden. Mooie vragen, ook aan kinderen en jezelf als ouder.

Esther, gezinsbegeleider

Ik heb je boek bijna uitgelezen en vind dat je het bijzonder kort, krachtig, helder, goed leesbaar voor iedereen en vooral ook praktisch hebt geschreven, CHAPEAU! Echt prachtig hoe je de spiegelfunctie van kinderen uitlegt!

Gio Vogelaar, Gezins- en jongerenbegeleider

Goed geschreven, veel praktische handreikingen zonder dat het een "kookboek' voor opvoeden is. Een ieder kan er uit wat bij hem/ haar past!

Linda Keijzers, Huisarts en moeder van 2 dochters, 4 en 3

De tip die wij kregen om zo vroeg mogelijk aan tafel te gaan, werkt erg goed. We eten hierdoor als gezin niet altijd gezamenlijk, maar de kinderen zijn vrolijker en gaan veel blijer naar bed.

Patricia Boll

Ik had niet heel veel tijd gister avond maar was zo nieuwsgierig dus heb uiteraard even door het boek gebladerd en korte stukjes gelezen.

Wat ik het fijne aan het boek vind is dat het heel overzichtelijk is. De korte hoofdstukjes met de vragen.

Zo bedenk je tijdens het bladeren steeds, o dit wil ik lezen en dit wil ik lezen en ben je zo ineens 30 minuten verder J.

De quotes van de kids vind ik ook heel erg leuk om te lezen. Leuk gedaan!

Het is heel herkenbaar en ik kan er zeker iets mee! Dus bij deze alvast complimenten!

Het is een makkelijk, herkenbaar, interessant en leerzaam boek geworden, die je leest met een glimlach!

Bianca Bos

Hallo, heb net het boek binnen en zit al 30 pagina's verder en mijn ogen worden nu al geopend en ga hier zeker mee aan de slag. Alle puzzstukjes vallen langzaam in elkaar.

Moeder van een dochter van 4 jaar

Jojanneke geeft je een andere kijk, en stof tot nadenken. Voor een goed advies over opvoeden kun je zeker bij haar terecht.

Moeder van een zoon en dochter (6 en 4jaar)

Door de Geluk-met-je-kindmanier zijn we weer een teampje en zegt mijn dochter van 6 spontaan: ‘Ik hou zo veel van je.’ De tips uit dit boek zijn echt eenvoudig en hebben direct resultaat.

Rinske Versluis

​Zo knap en bijzonder de weg die

Jojanneke Kleinhans

bewandeld heeft. En ze heeft mij op die weg heel erg bewust gemaakt van de relatie van mij met de kinderen én ze heeft mij geweldig geholpen in te zien dat mijn zoon op een andere manier wel kan leren.


Dit boek lijkt het einddoel van die weg ......... maar is nog maar het begin....... nog vele mooie wegen om te bewandelen Jojanneke!!!!

Monique, moeder van 4 kinderen

Mooi handzaam boek, neem je lekker mee op reis.

Vader van 3 kinderen