Toen ik dacht dat ik niks kon

Iedereen maakt in zijn leven up en downs mee. Zo ook ik. Sommige weten dat ik chronisch ziek ben andere niet. Vandaag dacht ik, laat ik mijn verhaal eens kort delen. Want ik heb veel geleerd door mijn ziekte. Ik heb fibromyalgie en een chronisch te kort aan vitamine b12. Na een jarenlange zoektocht weet ik nu wat ik heb. En wat was die zoektocht naar. Als ik naar de huisarts ging kreeg ik de boodschap ga maar naar een psycholoog. Wat ik dan ook braaf deed. Kletsen over mezelf hielp me verder alleen mijn klachten bleven. Wat was er toch met mij? De onzekerheid maakt dat ik de volgende gedachtes kreeg:

 • Ik doe iets fout.
 • Andere kunnen het wel, waarom ik niet?
 • Als ik maar blijf doorgaan komt het vast wel goed.
 • Is er dan misschien toch iets psychisch met mij aan de hand?
 • Ik zal wel vakantie nodig hebben.
 • enz, enz

Het allerergste was dat ik ging geloven dat ik niks meer kon. Ik ging steeds meer achteruit. Tot dat ik dacht. Wacht ik ben niet gek! Er is iets, wat weet ik niet maar ik weet zeker dat er een oorzaak is. Ik ben gaan zoeken, lezen en toen kwam ik ineens herkenning tegen. En bleek ik dus fibromyalgie te hebben en een b12 te kort. Ik stapte naar mijn huisarts(een nieuwe) die mij eindelijk geloofde en ik kwam in een goed traject terecht. Nu 2 jaar verder gaat het goed met me. Ik ben gaan denken ik kan het wel! Er moet een oplossing zijn, ook al is die nog niet zichtbaar.

Nu ik moeders ondersteun hoor ik vaak hun angsten en onzekerheden.

 • Wat is er toch met mijn kind?
 • Waarom gaan dingen anders?
 • Ik krijg de vinger nog niet op de zere plek maar er is iets.

Helaas komen deze moeders ook vaak voor een dichte deur te staan. Ze krijgen antwoorden als:

 • Maak je geen zorgen het komt wel goed
 • Ah joh dat hoort er vast bij, gaat wel weer over.
 • Als je maar hard genoeg oefent komt het wel goed.

Helaas blijken deze antwoorden de moeder en het kind vaak niet verder te helpen. Want een moeder maakt zich niet voor niks zorgen. Neem dat serieus en volg daarin de weg die nodig is.

En onderschat de kracht van de gedachten niet. Als iedereen jouw kind ziet als ach die doet altijd een beetje anders…..Dan zal je kind zich anders blijven gedragen. Als er gedacht wordt dat kan het kind niet…..Wat zal er dan gebeuren met het kind?

Denk dus vanuit mogelijkheden en oplossingen. Dan help je elkaar verder!

 

Waar loop jij tegen aan bij jouw kind? En hoe verloopt jouw zoektocht bij het helder krijgen wat jouw kind nodig heeft? Laat je reactie achter onderaan deze blog. Je krijgt dan van mij een tip hoe je jouw zoektocht makkelijker kan maken.

Loop je helemaal vast in je zoektocht wat is er toch met mijn kind? Kom dan naar “moeders-in-Gesprek: over Gelukkige kinderen thuis en op school vindt dit keer op verzoek plaats op 18 februari in de avond om 19.30 tot 21.00 op de Houttuinlaan 14A in Woerden, vlak bij het station.

Er zijn 10 plekken, dus wees er snel bij. VOL=VOL

Locatie: Houttuinlaan 14A, Woerden
Kosten: Gratis

Kom je ook? https://coachingindezeilboot.nl/aanbiedingen/

Tot gauw,

Jojanneke Kleinhans

 

 

About the Author Jojanneke

Jojanneke Kleinhans is een gepassioneerde coach, die jou als ouder echt helpt bij het begeleiden en begrijpen van je kind. Want als je jouw kind beter begrijpt, zul je merken dat negatief gedrag minder wordt. Jojanneke heeft vijftien jaar voor de klas gestaan en meer dan honderd kinderen en hun ouders begeleid met de Geluk-met-je-kindmanier.

Leave a Comment:

10 comments
Add Your Reply