Even niks

Even niks, even rust, even....de zomervakantie is voor mij vaak een moment van even niks.

Hoe is dat voor jou?
En eigenlijk vind ik dat best moeilijk, want ik vind het leuk om te werken, nieuwe dingen uit te proberen. Ik hou van de structuur en het ritme dat we buiten de vakanties om hebben.

Alleen soms is rust nemen ook erg belangrijk. Die rust kwam dan ook echt na het verschijnen van mijn boek. Eigenlijk was het meer een moment van:

En wat nu? Nu is het af....wat is mijn volgende stap?

Ik werd een beetje onrustig.....moe.....en eerlijk ook wel verdrietig. Mijn koers was even onduidelijk.
En gelukkig zijn er dan lieve vriendinnen die mij weer op weg helpen. Zo was mijn lieve vriendin uit Amerika in Nederland en we ontmoeten elkaar na 6.5 jaar weer op de zeilschool. Voor ik het wist zat ik te snotteren....had haar gemist, maar ook mijn emmer moest even leeg. Ze luisterde naar me.....ze vertelde hoe trots ze op me was....en ze gaf me een paar vragen die ik kon gebruiken bij mijn dagboek schrijven.

  • Waar ben je dankbaar voor?
  • Waar kijk je naar uit vandaag?
  • Wat is je motto vandaag?
  • Wat is je doel vandaag?

​Deze vragen hebben mij enorm geholpen om mijn koers weer op te pakken, mezelf de rust te gunnen die ik nodig had. Het deed me beseffen dat er heel veel goed gaat en dat er enorm veel bereikt was in een jaar. Daar mag je best wel even van bijkomen. Omdat deze vragen misschien jou ook helpen als het even te veel is, deel ik ze graag met je. Het kost nog geen 10 minuten per dag om ze in te vullen en het geeft zoveel plezier dat ik heel benieuwd ben wat deze vragen met jou doen.

 Laat het me weten in een reactie.​

About the Author Jojanneke

Jojanneke Kleinhans is een gepassioneerde coach, die jou als ouder echt helpt bij het begeleiden en begrijpen van je kind. Want als je jouw kind beter begrijpt, zul je merken dat negatief gedrag minder wordt. Jojanneke heeft vijftien jaar voor de klas gestaan en meer dan honderd kinderen en hun ouders begeleid met de Geluk-met-je-kindmanier.

Leave a Comment: