Eigenlijk ben ik heel saai

Saai zijnEen paar maanden geleden vroeg iemand aan mij: wat is jouw grootste geheim? Ik kon niks bedenken. Ik deel mijn pijnen met mijn man en vrienden.

Toch bleef de vraag in mij rond dwarrelen……want ergens was er wel een geheim en die ga ik nu met jullie delen. Eigenlijk ben ik heel saai…..

Ik schaamde me altijd voor het feit dat ik:

 • Vroeg naar bed ga, om heerlijk daar te lezen of gewoon even helemaal niks te hoeven
 • Geen enkele sport vol hou omdat ik het saai vind om elke week hetzelfde te doen
 • Ik het liefst in het weekend weinig afspraken heb zodat ik tijd voor mezelf en mijn gezin heb
 • Ik een hekel heb aan verjaardagen met veel drukte
 • en dan nog niet te spreken over de verplichte feestdagen waar van alles van me verwacht wordt.
 • niks op tv volg omdat ik daar last van heb

En weet je wat het is? Ik merk dat ik juist heel gelukkig ben als ik gewoon lekker saai ben. Want die saaiheid brengt mij bij mezelf. Ik voel me dan goed, kan er voor mijn gezin zijn en mijn dierbaren.

Welke saaie dingen vind ik dan heerlijk om te doen?

 • Wandelen
 • Gewoon op de bank zitten en niks doen
 • kopjes thee drinken aan de water kant, kijken naar de wind en wat dat doet met het water
 • kleuren in mijn tekenboek
 • in bad en vroeg naar bed

Op het moment dat ik een heel sociaal leven leid of moet ik zeggen lijd? dan voel ik me opgejaagd, druk in mijn hoofd, snel boos en verdrietig. Dit heeft direct invloed op onze zoon. Hij wordt boos en ik kijk in mijn eigen spiegel. Stop terug naar de saaiheid! Handrem indrukken afspraken afzeggen en weer lekker saai doen.

Sinds een paar maanden ben ik deze saaiheid gaan delen met mensen om mij heen. En daar zie ik dan in de ogen een opluchting. Want ook zij zijn graag saai. Maar dat toegeven is best moeilijk. Wat is het toch fijn om samen saai te zijn. Elkaar te respecteren in wat fijn is voor jezelf, ruimte te geven, te vertrouwen en gewoon lekker te genieten van de tijd voor je zelf.

Die saaiheid klinkt eigenlijk wel heel fijn. Alleen de term saai roept het verkeerde op……iets negatiefs. Terwijl het mij juist heel veel geeft. Dus noem ik het gewoon mijn manier van leven en die is zo fijn voor mij.

Ben jij ook eigenlijk saai en geniet jij daarvan? Wat doe jij om goed voor jezelf te zorgen? Laat het me weten in een reactie hieronder, samen saai zijn is erg fijn!

 

About the Author Jojanneke

Jojanneke Kleinhans is een gepassioneerde coach, die jou als ouder echt helpt bij het begeleiden en begrijpen van je kind. Want als je jouw kind beter begrijpt, zul je merken dat negatief gedrag minder wordt. Jojanneke heeft vijftien jaar voor de klas gestaan en meer dan honderd kinderen en hun ouders begeleid met de Geluk-met-je-kindmanier.

Leave a Comment:

11 comments
Add Your Reply