10 tips voor meer tijd

Van de week op het schoolplein hadden we het met een paar moeders over verbouwen. Het haalt je een beetje uit je ritme dat verbouwen, maar het geeft je ook dingen. Zoals creatieve oplossingen of meer tijd. Meer tijd denk je misschien?

Ja, wij hebben al maanden geen badkamer. Deze bleek namelijk erg lek te zijn toen we in ons nieuwe huis kwamen wonen. Mijn man heeft de hele badkamer eruit gehaald en is deze aan het opbouwen. Dat kost wel even tijd, maar we hoeven al maanden geen badkamer te poetsen! Weet je hoeveel tijd dat scheelt?

Maar goed, wat heb jij als ouder hieraan, dat wij geen badkamer hebben? Het deed me beseffen dat zo weinig mogelijk dingen hebben mij enorm veel tijd oplevert. Dat maakt mij erg blij, want die tijd kan ik dan besteden aan onze zoon en mijn lieve man.

Hier 10 tips die tijd opleveren:

  1. Plannen, hoe beter je plant, hoe meer tijd je overhoudt voor andere dingen
  2. Weinig spullen hebben geeft overzicht
  3. Duidelijke afspraken met je kind maken scheelt ruzie en dus tijd
  4. Een week menu, woensdag gehaktdag is zo gek nog niet
  5. Structuur in de dag/week levert ook tijd
  6. Beseffen dat je echt niet aan alles mee kan doen en niks doen ook oké is
  7. Dingen loslaten waar je geen invloed op hebt werkt ook heel fijn
  8. Bedenken waar je naar uit kijkt op een dag, dat doen en dan 's avonds nagenieten ervan. Dit doet je beseffen dat de kleine dingen in het leven vaak toch echt het fijnst zijn
  9. Je kind mee laten helpen in het huishouden en dan ondertussen lekker kletsen en grapjes maken
  10. Zo min mogelijk laten afleiden door dingen die je minder blij maken. Bij mij is dat te veel op Facebook zitten. Sinds ik weer gewoon iemand bel om te vragen hoe het is, voel ik me blijer en hou ik ook nog eens tijd over om andere dingen te doen.

Welke tip ga jij komende week eens uitproberen?

About the Author Jojanneke

Jojanneke Kleinhans is een gepassioneerde coach, die jou als ouder echt helpt bij het begeleiden en begrijpen van je kind. Want als je jouw kind beter begrijpt, zul je merken dat negatief gedrag minder wordt. Jojanneke heeft vijftien jaar voor de klas gestaan en meer dan honderd kinderen en hun ouders begeleid met de Geluk-met-je-kindmanier.

Leave a Comment:

1 comment
Add Your Reply