Begeleiding leerkracht

Tegenwind in de klas, je wilt lesgeven alleen je voelt je meer een politie-agent.

 Vooral bij de overgang van de lessen gaat het moeizaam, het is druk, ruzie, de sfeer is ongezellig en het duurt lang voordat je weer verder kan met de les. Je wilt dat het anders gaat, in rust, met een fijne sfeer. Alleen hoe je dat voor elkaar krijgt is je even een raadsel.

Ik help je de tegenwind in te gaan zetten, de kinderen aan het werk te krijgen en te houden. Les overgangen soepel te laten verlopen. Je gaat merken dat het je veel minder energie kost, dat je tijd overhoudt en de werkdruk vermindert.

Hoe ik dat doe?
Ik leer je dat wat ik in het cluster 4 onderwijs leerde. Wat maakte dat ik geen vliegende stoelen meer in de klas had, geen vechtpartijen en dat de kinderen allemaal gemotiveerd waren om te leren?

Hoe vaak kom je dan begeleiden?

Meestal is 3-5 keer genoeg. Ik kom per keer ruim een uur in de klas. Vooraf hebben we telefonisch contact wat we gaan doen en hoe. Dan gaan we aan de slag en hebben direct een nagesprek.

Jojanneke is een fijne professional om mee te werken. Ze heeft veel geduld en wil het allerbeste voor het kind. Voor mij als leerkracht had ze goede en zinvolle tips die ik kon toepassen bij mijn leerlingen, met een positief resultaat. Ik zal haar zeker aanraden bij collega's. 

Valeska Pauw
Leerkracht groep 5/6
Andersenschool


We kijken samen welke kleine koerswijziging nodig is om weer met volle kracht vooruit te gaan.  

Blijf niet worstelen met tegenwind in de klas. Leer het in te zetten en neem contact met me op hoe je dat kan doen.

Fijne dag,

Jojanneke
0618170257